зъбна фасета

 Зъбна фасета е тънка порцеланова или композитна пластина, която се поставя върху предните зъби, за да се подобри техният външен вид. Фасетите са един от най-популярните методи за естетична корекция на зъбите, тъй като предлагат бързо и ефективно решение за проблеми като обезцветяване, неравности, разстояния между зъбите, неравномерна форма или неравенство в размера на зъбите.

Зъбните фасети могат да бъдат изработени от различни материали, като порцелан, композит или комбинация от двете. Порцелановите фасети са най-издръжливите и предлагат най-естетичния резултат, но са по-скъпи в сравнение с другите видове фасети. Композитните фасети са по-евтини и се изработват директно в стоматологичния кабинет, но са по-малко издръжливи и по-лесно могат да се повредят.

Процедурата по поставяне на зъбни фасети е бърза и малко инвазивна, като обикновено изисква две или три посещения при стоматолога. Първата стъпка е изваждане на малко количество от зъбната емайлова повърхност, за да се направи място за поставянето на фасетите. След това стоматологът взима отпечатъци на зъбите и ги изпраща в лабораторията за изработка на персонализирани фасети.

Когато фасетите са готови, стоматологът ги поставя върху зъбите с помощта на специален цимент. След поставянето на фасетите пациентът може да се върне към нормалните си активности, без да има необходимост от дълъг период на възстановяване. Зъбните фасети са лесни за поддръжка и изискват редовна хигиена на устата, както и редовни контроли при стоматолога.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

дентална клиника пловдив

GÜLÜŞ TASARIMINI KİMLER YAPTIRMALIDIR?

How to Get Rid of Yellow Teeth