Какво представляват зъбните импланти?

 Зъбните импланти са метални структури, които се поставят в костта на челюстта като заместител на липсващия зъб или зъби. Те служат като основа за зъбната корона, която е видимата част на зъба.

Зъбният имплант се състои от три основни части:

  1. Титанова или друга метална съставна част, която се поставя в костта на челюстта и служи като корен на зъба.

  2. Абатмент, който се поставя върху импланта след като той се заздрави в костта. Абатментът е видимата част на импланта, която свързва коренната част на импланта със зъбната корона.

  3. Зъбната корона, която е изработена от порцелан, композит или други материали и се поставя върху абатмента. Тя е видимата част на зъба, която придава външния му вид и цвят.

Зъбните импланти се поставят с помощта на специални инструменти и техники, като обикновено се извършва местна анестезия за удобство на пациента. След поставянето им, зъбните импланти се заздравяват в костта на челюстта, като тази процедура може да отнеме няколко месеца. След това абатментът и зъбната корона се поставят върху импланта, за да завършат процедурата.

Зъбните импланти се считат за едни от най-ефективните и дълготрайни решения за заместване на липсващи зъби, като те могат да възстановят функционалността и външния вид на устата.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

дентална клиника пловдив

GÜLÜŞ TASARIMINI KİMLER YAPTIRMALIDIR?

How to Get Rid of Yellow Teeth