импланти

 Имплантите са метални уреди, които се поставят в костта на челюстта, като заменят корените на липсващи зъби. След като имплантите се поставят, те могат да бъдат покрити с коронки, мостове или дори цялостни протези, които приличат на естествените зъби.

Имплантите предлагат много добра функционалност, удобство и естетика. Те предлагат стабилност и се държат здраво в костта, като осигуряват устойчива и здрава замяна на липсващите зъби. Имплантите могат да бъдат изработени от различни материали, като титан или цирконий, които са много здрави и устойчиви на корозия и други видове повреда.

Процедурата по поставяне на импланти изисква две основни стъпки. Първата стъпка е поставянето на импланта в костта на челюстта, като той се поставя чрез малка операция. След това имплантът се оставя да се заздрави и да се зареди, като това може да отнеме няколко месеца. Втората стъпка е поставянето на коронка, мост или протез върху импланта, като този процес може да се извърши при няколко посещения при стоматолога.

Въпреки че имплантите са много добър метод за замяна на липсващи зъби, те не са подходящи за всички пациенти. Например, пациентите с недостатъчна костна маса в челюстта или с определени медицински състояния, като диабет или имунна системна болест, може да не са подходящи кандидати за импланти. Стоматологът ви може да ви консултира и да ви помогне да решите дали имплантите са подходящо решение за вас.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

дентална клиника пловдив

GÜLÜŞ TASARIMINI KİMLER YAPTIRMALIDIR?

How to Get Rid of Yellow Teeth