лечение със зъбни импланти

 Зъбните импланти са един от най-ефективните начини за възстановяване на зъбна загуба. Те представляват изкуствена коренова система, която се поставя в костта на челюстта и служи като основа за поставяне на зъбна коронка или мост.

Лечението със зъбни импланти обикновено се състои от няколко стъпки:

  1. Консултация и планиране: Преди да започне лечението, е важно да се направи подробна оценка на зъбите и костта на челюстта, за да се определи дали пациентът е подходящ за имплантация. След това се изготвя индивидуален план за лечение.

  2. Поставяне на импланти: В тази стъпка, хирургът поставя имплантите в костта на челюстта, като използва местна анестезия за да осигури комфорт на пациента. След поставянето на имплантите, се изчаква около 3-6 месеца, за да се позволи на костта да се заздрави около тях.

  3. Поставяне на абатмента и коронката: След като костта е заздравяла около имплантите, хирургът поставя абатмента в импланта, който ще държи коронката. Завършващата част от процедурата е поставянето на зъбна коронка или мост върху абатмента. зъбен имплант

  4. Следоперативен контрол: След завършването на лечението, пациентът трябва да се проследи от лекара, за да се уверят, че зъбните импланти се заздравяват правилно и че няма никакви компликации.

Важно е да се има предвид, че лечението със зъбни импланти е индивидуално и може да варира в зависимост от нуждите на пациента. Също така, е важно да се избере опитен и квалифициран лекар, който да извършва процедурата.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

дентална клиника пловдив

GÜLÜŞ TASARIMINI KİMLER YAPTIRMALIDIR?

How to Get Rid of Yellow Teeth